Här i fotoalbumet hittar du mängder med bilder från Färna.

Julmarknader » Julmarknad 2011 » Fredag
Fredag (40)
Julmarknader » Julmarknad 2012
Ännu en julmarknad i Färna. I år är bilderna mer fokuserade på personer, inte så många saker. Mötet mellan säljare och köpare är intressant. Synd att det inte finns dofter på internet, men det kan du ordna själv. Brända mandlar, grillade hamburgare, lavendeltvål, granris och så mycket mer.
Julmarknader » Julmarknad 2017

Årets Julmarknad var återigen en succe. Ovanligt nog fredagen den mest besökta dagen. Lördagen hade hade cirka 2500 besökare. Wenche och Soili har gjort ett bra arbete tillsammans med alla hjälpredor.

Mastbygge GBO 2005

I maj 2005 byggs den nya masten i Gunnilbo. Masten byggs åt 3GIS. På grund av höjden och vägens beskaffenhet används helikopter för att lyfta mastsegmenten som vardera är sex meter långa. Bygget är extra besvärligt då det saknas 3 man vid bygget. Vid varje infästning av staglinor får mastmontörerna klättra ned för att fixera staglinor, måtta in masten genom att spänna linorna, och sedan klättra upp igen för att montera nästa segment som helikoptern sänker ned.

Helikoptern är en Aérospatiale AS 350-B, byggd 1979, som lyfter 1.200 kg i kroken. Motoreffekten är 540 kW och topphastigheten är 287 km/h. Denna helikopter moderniserades senare och kan ses på den sista bilden i sin nya färgsättning. För helikopterfreak så rekommenderas nordicrotors.se leta efter SE-JGV.

 

Powered by Phoca Gallery