Nytt försök med QuadCoptern

Helst ska det vara helt vindstilla så jag ska hinna justera radio, gyro och mig själv. Men det var det inte i kväll.

Jag har varit lite feg på roderutslag på radion, samt förstärkning på gyron, men en dag blir det vindstilla, och då ska jag justera in allt perfekt.

Men allt landade helt, och jag har lite nya erfarenheter. Och bara för att jävlas så är det helt vindstilla i skrivande stund.

Kameran som spelade in lite film var inställd på ett filmformat som windows fucking moviemaker inte stöder, men kan spela upp den i mediaplayern, det är tydligen helt ok.

 

Stillbild:

 

quad-film-no-good

Men nu är det annat att göra.

Nya delar kom idag!

 

Jippi, jag kunde åka till Shell och hämta ut paketet. En helt ny St-450, det kan behövas om det blir fler krasher. Dessutom ett nytt gyro, som är lite stabilare och snällare mot oss nybörjare.

 

Det börjar likna något, den hovrar relativt bra och det ser lovande ut.

På relativt hög höjd börjar den vobbla hysteriskt framåt höger. Det är helt utom kontroll och jag försöker släppa ned den sakta. Även på långt håll hörs det att det var en dyr landning.

 

IMG_6743-550px

Efter lite undersökning så visar det sig vara en kallödning i en kontakt till en av motorerna. Det är fabriksmonterade kontakter, så det är inte jag som klantat mig. Löder om alla tolv kontakterna på motorerna, jag vill ju inte krascha på grund av det igen.

IMG_6157-137pxIMG_6217-137pxIMG_6800-137pxIMG_6802-137px

En bom blev helt krokig, och materialet håller inte att böja tillbaka. Men jag är glad att motorn klarat sig, den är nu testkörd och axeln är helt intakt. Ska beställa nya grejer och göra nytt försök.

Inomhustest med justering och kalibrering

Försöker komma underfund med hur det ska fungera. Den bara tippar över åt höger. Följer instruktionen slaviskt, men inget vill fungera. Efter någon kvart med google hittar jag en manual som stämmer med mitt gyrokort.  EAGLE Multicopter Flight Controller N6 v2 har inte samma inställningar som v1.

Google är alltid din vän när det strular, och jag har en hög med trasiga propellrar som jag kanske kan hitta på nåt användsområde för.