I sex månader har boende i Skinnskattebergs kommun haft stora problem med sina fasta telefon sedan åskan slagit ner vid Gunnilbo. Felet har anmälts till Telia flera gånger som hela tiden ger nya bud på när skadorna ska vara reparerade men problemen finns kvar.

Läs artikel: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5477706

I morse kopplades den nya vattenledningen mellan Färna och Skinnskatteberg in. Skinnskatteberg får därmed allt sitt vatten från den nya vattentäkten, belägen någon kilometer söder om Färna.

Läs artikel: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5471229

image
Vår 500 år gamla ek  snart grön!

Härligt med vår!
Nu har Karmansbo Herrgård åter öppnat dörrarna efter vinteruppehållet efter julborden. Det är vår i luften med klarblå himmel och knoppar på träden.

Som vanligt erbjuder vi ett stort utbud av spännande aktiviteter på tema eld, vatten & det vilda.
Varför inte avrunda mötet med spännande vargvandring eller ta tag i formen med ett riktigt bootcamp, en perfekt rivstart för att få igång träningen på företaget! I smedjan smids det för fullt och snart är det isfritt och dags att sjösätta roddbåtar eller kanske bygga en egen flotte!

Varmt välkommen till en härlig mötesvår & sommar här på Karmansbo Herrgård i Bergslagen.

Karmansbo Herrgård den 7 mars i bilder.

image
Dagens förmiddagskaffe, bärkaka med vispgrädde.

 

image
Utsikt från baksidan, sjön
I Skinnskatteberg riktas skarp kritik mot politikerna i kommunstyrelsen. Det är kommunens revisorer som kritiserar hur det gått till när man upphandlat det nya vattenverket i Färna.

Läs artikel: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5470144

Efter att en bil kört i diket i Skinnskatteberg förra året ryckte polisen ut. Väl på plats mötte de en full man från Skinnskatteberg.

Läs artikel: http://fagersta-posten.se/nyheter/2.4364/1.1999163-forare-sop-till-efter-bilolycka