22-11-night-450

Den 13:e december firade vi med Luciakaffe. I år var det besöksrekord med 25 kaffesugna gäster. Vi hade det trevligt med lotteri, lussebullar och färgbildspel.

julmarknad-2015-1

» Reportage från Julmarknaden på SR

» Flygbilder

» Rundtur med häst

» Flygtur över området

 

Nu är det dags för årets Julmarknad i Färna. Det är utan tvekan årets största begivenhet i Färna. Trafikkaos, människor överallt och massor med fina saker som blir bra julklappar.

Ferna.se har besökt alla Julmarknader sedan 2003 och fotograferat besökare och utställare. 

» Fotoalbum från tidigare Julmarknader

 

» Läs mer på Herrgårdens webbplats Här finns priser och årets nyheter.

arkiv-vastmanland

Föreningen Bergslagsarkiv – FBA (där Anders Nordebring – fd Riddarhyttebo – är ordförande och undertecknad vice dito) arrangerar seminariedag den 3 november 2015 på temat ”Transporter i Bergslagen”. Platsen är Sveasalongen i Fagersta och deltagaravgiften är ytterst modest, endast 395 kronor för FBAs medlemmar och 475 kronor för övriga. Då ingår förutom alla föredrag även lunch och för- och eftermiddagsfika. Anmälan sker senast 23 oktober 2015.

 Ladda ned programmet!

loppis-2014

Nu är det dags för Färnas största loppis. Vi öppnar kl 10:00 vid bouleplan. Ta med eget bord, eller sälj ur bakluckan. Plats kostar 200 för icke medlemmar, gratis för medlemmar. Alla är välkomna!

herrg-bod-intro

Herrgårdsboden har öppet hela sommaren, alla dagar utom måndag. Passa på att göra ett besök, shoppa lite, ta en glass och kaffe.

» Herrgårdsbodens webbplats

» Lite bilder

malin-intro

Charmör har fått sällskap av Malin och lilla Konrad. De trivs bra ihop och lille Konrad har fått en extrapappa som håller koll på honom.

» Lite nya bilder