staddag 2017

Vi samlades vid Bouleplan kl 10 och tog en fika. Vi delade upp oss i 4 städlag och gav oss ut i snålblåsten. Städområdet sträcker sig från vattenverket i norr till Solmyrakorset i söder. Hembygdsgården, badplatsen och Långmyra. Stort tack till alla som var med!

IP-only har haft avstämningsmöte med kommunen och vägföreningarna den 6 april. Bland annat diskuterades utbyggnaden i Färna-Stjärnvik-Oti. Anslutningsgraden är 60% vilket är bra. Det blir ett nytt markägarmöte den 16 maj där markavtal ska diskuteras. Det är fortfarande inte klart med Sveaskog, men de är positivt inställda.

lekpark 2016 350

I och med om- och utbyggnad av förskolan blir det även en ny lekpark med nya roliga saker. Det tar ytterligare någon månad innan byggarbetet inne i skolan påbörjas.

Skidspåret på Norrsjön

Ronny har kämpat hårt i vinter för att göra skidspår på Norrsjön. Ena dagen har det varit kanonfina spår, nästa dag har det varit vatten. Fantastiskt bra insats som är till glädje för många.

» Lite bilder

Återvändardag 2012

Det blir återvändardag nu igen (5 år sen sist) i Färna lördagen den 2 september 2017. Programmet är inte klart, mer än att det blir kaffelunken under dagen och traditionellt knytis på logen senare. 

Hembygdsföreningens evenemang 2017

Lördag 22 april kl 10, Städdag runt Bouleplan
Söndag 30 april kl 19.30, Valborgsmässofirande
Söndag 14 maj kl 10.00, Städdag Hembygdsgården
 Metartävling
 Boule och Fika
 Midsommarfirande
 Grillknytis
 Kräftknytis
 Guidad tur
 Pysseldag
 Luciafirande