midsommar 2018 450px

Vilken underbar start på midsommarfirandet. Vi var drygt 100 personer som firade vid Hembygdsgården. Tack till alla som hjälpt till, och alla ni som ville fira med oss i Färna!

» Här finns några bilder

posten ferna 450px

Ronny Hedlund har donerat många fina saker till Hembygdsföreningen. Bland annat den här fina skylten. På den tiden var det service även på landsbygden. Föremålen kommer att dokumenteras och visas på midsommarafton i vårt minimuseum.

staddag 2018

Förutom små människor var vi 11 som klippte gräs, rensade rabatter och städade inne i Hembygsgården. Nu är vi redo för midsommar.

Jag säger ett stort tack till alla som var med. Ingen nämd ingen GDPR.

 

 kaffelunken

Kaffelunken gör comeback. Start 1:a maj kl 10:00 och sedan 3 söndagar framåt. Start vid parkeringen vid dammen och målgång vid hembygsgården. Promenaden är cirka 2,8 km. 
6:e maj är nästa tipspromenad!
13:e maj
20:e maj INSTÄLLT!

» Ladda ned kartfil till din telefon (kml)

» GeoTiff för Avenza Maps (tiff)

Valborg 2007 117

Kom och fira in våren hos oss i Färna. Brasan tänds 20:30. Körsång och vårtal. Det finns kaffe och fika. Vi avslutar med ett häftigt fyrverkeri.

OBS! i programmet står det söndag, men valborgsmässoafton är givetvis på måndag.

hedersmedlem thorwald

Förutom årsmötesförhandlingar så beslutade en enig styrelse att utse Thorwald Jansson till föreningens hedersmedlem. Förutom diplom så blev det en bukett tulpaner och några fina ord.

Närvarande på mötet var: Lars-Göran Gustavsson. Thorwald Jansson, Marnix Bijl, Malin Friback, Ulf Börjel, Hjalmar Hammarström, Solveig Hammarström, Solveig Dareberg och Steve Henriksson. Frånvarande: alla andra.