Genomfarten i Färna
{dropcap}D{/dropcap}et var en helt underbar eftermiddag med sol och ganska vindstilla, men värmen har inte kommit. Genomfarten har fått fina ekar planterade som vattnas med Treegators som portionerar ut vatten i lagom takt. Vägverket har gjort ett bra arbete som gjort en fin genomfart och dessutom mer säker för fotgängare.

 Lite bilder från Färna idag


{dropcap}N{/dropcap}ationaldagen bör firas med god mat. Sill är väl det svenskaste vi har, det är lite kallt, men en sallad som smakar svenskt är aldrig fel. Och det finns drycker som värmer bra. Varm choklad med vispgrädde och en liten skvätt renat är mumsigt.

 Recept på sillsallad

Pingsthelg
{dropcap}I{/dropcap}bland kanske det blir för många flygbilder över Färna. Men jag kan inte låta bli att visa mina bilder, jag tröttnar aldrig på vyerna som mitt lilla plan fångar. Under helgen är det trädgårdshelg, och med lite tur så blir det bra flygväder för ännu mer bilder från luften.

Förutom trädgårdshelg var det stor roll-out med många motorcyklar. Först kom två, sen tre, och sen var det hur många som helst.

Titta i fotoalbum Lite bilder från helgen, både från marken och luften.

 
 
{dropcap}Å{/dropcap}tminstone några timmar fint väder var det under helgen. Precis som många andra passade jag på att vara ute och lufta mig. Jag luftade min El-Lajban också. Det blev lite YouTube material. Några nya bilder finns i fotoalbumet också.
Titta i fotoalbum Helgens bilder
Titta i fotoalbum En liten krasch   Titta i fotoalbum Funfly with El-Lajban

{phocagallery view=switchimage|switchheight=220|switchwidth=525|basicimageid=45|displaydownload=1}
Nu är gatorna sopade, asfalten är så ren att man kan käka macka på den. Nu är sommaren här, passa på att njuta av det sköna vädret och den fina naturen. 


alt
{dropcap}V{/dropcap}i är bortskämda med fin brasa och fyrverkeri här i Färna, 2009 är inget undantag. Hembygdsföreningen bjussade på kaffe och hembakta bullar. Det fanns en burk för frivilliga bidrag som jag hoppas blev rikligt fylld. Det fanns givetvis saft och te till de som önskade. Fyrverkeriet var som vanligt en riktig höjdare.

Stort tack till alla medverkande. Titta på bilder Bilder