Kanadagäss

Kanadagässen ligger i solen och värmer sig. I trädgårdarna runt om i Färna klipps det träd och njuts i solstolar, och det är många som tar en promenad i värmen. Jag följde dessutom med på en rundtur till de dammar som måste regleras för att Norrsjön ska få lagom tillflöde.

» Lite bilder från Färna

» Bilder från dammreglering

 

 

Herrgården i påsk

Påskhelgen lockar många besökare till herrgården. Med en uppskattad tebuffé blir det välfyllt på herrgården, både lokala besökare och hitresta uppskattar scones, marmelad och te.

» Lite bilder från Färna i påsk

 

Sltade ägg

Snart är påsken här, då gäller det att kylen är fylld med ägg. Det är hög tid att lägga in ägg i ättikslag så de blir klara till påsken. Marinerad ost är gott både på macka och som tillbehör till en köttbit eller i sallad.

 

Så kan det se ut i April

I april är vädret ombytligt, det kan vara fina dagar, men snöslask är inte ovanligt. Välkommen april och en ny ferna.se med nytt utseende och nygamla funktioner.

vardagjamning
Nu har vi kommit fram till den underbara tiden då dygnet får mer ljus än mörker, åtminstone när det är molnfritt. I år inträffar vårdagjämningen 17:32 den 20:e mars.

Gott nytt år till alla kurder som firar in nya året 2710. Kurder har traditionen att fira newroz som en nyårsdag eller för att välkomna våren.

» Newroz erkänns som en Internationell Dag

 

Holmes Stereogram, vinterbild mot Norrsjön

Fortfarande kallt och massor med snö. Vilken underbar morgon, solsken och nästan vindstilla. Ovanstående bild är en 3D bild, där det finns en bild för varje öga. Titta rakt fram, låt vänster öga se vänster bild, och höger öga se höger bild.