Snart verkar det som bygget av vår nya vattentäkt kommer igång. Miljödomstolen i Nacka har tagit sig an ärendet och ett beslut kommer inom kort. Det innebär att vi får en ny vattentäkt söder om Solmyrakorset som har ett stort upptagningsområde och gott om grundvatten. Färnas vattentäkt kommer även att förse Skinnskatteberg med dricksvatten. Det är ett stort bygge som kommer att säkerställa vattenbehovet för många år framöver nu när den gamla källan börjar sina.

En översiktsplan arbetas fram för att bland annat underlätta för strandnära boende. Ett område från Norska lägret upp mot Flena är aktuellt för att underlätta för att bygga strandnära.

» Område där strandskyddet kan hävas

Johanna på valborg 2010

Det var en bra uppslutning kring valborgsfirandet i Färna. Hembygdsföreningen serverade kaffe och gigantiska bullar. Och fyrverkeriet var som vanligt i bästa klass. Om du missade vårt firande kan du titta i albumet.

» Bilder från valborg 2010

» Marnix skickade dessa bilder

 

{pgslideshow id=58|width=550|height=250|delay=12000|image=L |imageordering=9}

Vilken underbar lördag. En god pizza med skinka, räkor och champinjoner som Saleh bakat. Lite markarbete så Lena kan få upp sitt växthus. Tussilago, och ett glas rött i solstolen. Tre tjejer som njuter i solen, Lena, Johanna och lilla lurviga Saga. Men varför går Rolf runt med en snöskyffel? Livet i Färna är fint.

badet-06-16-2
I juni 2006 var det inte så roligt på vår fina badplats. Vi vuxna deppade i regnet, men vår unga generation tog det med glädje. Nu ser vi fram mot en solig och varm sommar 2010.

Norrsjön
Du har väl inte missat alla uppdateringar i fotoalbumet? I stort sett alla gamla bilder är tillbaka, och det fylls på med nya varje helg. Har du bilder som du vill visa? Skicka bilderna med e-post till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

» Fotoalbum