Kanonpriser

Mycket fisk, 25 deltagare som kämpade för äran och jättefina priser......det var metartävling i söndags den 16:e maj. 
Alla var vinnare och fått pris, men det var bara en mästare: Anton Pettersson med 1360 gr. GRATTIS Anton!

 

intro-staddag

Under våren städas badplats och hembygdsgården. Marnix och Joyce bidrar med bilder i albumet.

» Fotoalbum från värstädning 2010

 

Snart verkar det som bygget av vår nya vattentäkt kommer igång. Miljödomstolen i Nacka har tagit sig an ärendet och ett beslut kommer inom kort. Det innebär att vi får en ny vattentäkt söder om Solmyrakorset som har ett stort upptagningsområde och gott om grundvatten. Färnas vattentäkt kommer även att förse Skinnskatteberg med dricksvatten. Det är ett stort bygge som kommer att säkerställa vattenbehovet för många år framöver nu när den gamla källan börjar sina.

En översiktsplan arbetas fram för att bland annat underlätta för strandnära boende. Ett område från Norska lägret upp mot Flena är aktuellt för att underlätta för att bygga strandnära.

» Område där strandskyddet kan hävas

Johanna på valborg 2010

Det var en bra uppslutning kring valborgsfirandet i Färna. Hembygdsföreningen serverade kaffe och gigantiska bullar. Och fyrverkeriet var som vanligt i bästa klass. Om du missade vårt firande kan du titta i albumet.

» Bilder från valborg 2010

» Marnix skickade dessa bilder

 

{pgslideshow id=58|width=550|height=250|delay=12000|image=L |imageordering=9}

Vilken underbar lördag. En god pizza med skinka, räkor och champinjoner som Saleh bakat. Lite markarbete så Lena kan få upp sitt växthus. Tussilago, och ett glas rött i solstolen. Tre tjejer som njuter i solen, Lena, Johanna och lilla lurviga Saga. Men varför går Rolf runt med en snöskyffel? Livet i Färna är fint.