Nya flygfilmer filmas och redigeras i HD kvalitet

De senaste flygfilmerna hittar du alltid på YouTube. Med en helt ny videokamera blir filmerna betydligt skarpare och tydligare. När min lilla El-Lajban balanserats och trimmats in blir filmerna mindre vingliga också. Nu kan du njuta av Färna i HD kvalitet.

» Min kanal på YouTube

varg-i-farna

Att ett vargpar etablerat sig i Färna vet de flesta jägare om. Nu är de tyvärr så närgångna att de är besvärliga. Tvärsnytt rapporterar från Vreten där Björn Enboms får blivit rivna. Tidigare revs Björn Eijres får i Getbro.

» Inslag från Tvärsnytt i SVT Play

» Artikel från Sveriges Radio Västmanland

 

Fåragsvägen från luften

En riktigt fin dag med bra flygväder, termik så planet lyfter nästan av sig självt. Bada, fika med grannen, flyga, bada, fika, bada, flyga. Det är så skönt i Färna.

» Flygbilder från El-Lajban

» En liten film

steve-i-badet

Ett skönt dopp i Norrsjön efter ett äventyr i skogen. »Den vilda jakten på orkidéer i Utterdalen.

Johanna badar

Sommarlov! Det är lika med badväder, Johanna njuter av badvattnet. Nu är inte alla badkrukor som redaktören, det har badats ofta från bryggan.

farnabruk-hebr
Att det Norska lägret var en spännande och historiskt viktig plats vet nog många.  Efter den norska polisens träningsläger kom flyktingar främst från öststaterna, med judisk bakgrund. Idag kom ett mail med en fråga vad jag vet om lägret. Tyvärr alldeles för lite. Bilden är ett brev som innehåller texten Färnabruk på Jiddish skrivet av en man som vistades här. Skicka gärna Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller skriv en kommentar om du vet mer.