trattsoppa-550px

En varm soppa på trattkantarell är inte fel när det är lite kyligt ute. Ännu finns det färska, men det blir nästan godare av torkade.

 

Johanna krattar

Vi har snart skördat det sista som växer ur marken, och vi tar hand om trädgården. Johanna sliter med en lövhög på vår gräsmatta. Det är vackra färger nu när hösten kommer.

» Ett litet bildgalleri med höstbilder

nyrensad matsvamp

En kort tur ut i naturens skafferi gav bra utdelning. Några gula kantareller finns kvar, trattkantereller i massor, och hyggligt med taggsvamp. Vem ska jag välja till kvällens varma valmacka?

Gyllene svampskogen
 

Nu börjar den gula kantarellen ta slut, men det betyder inte slutet på svampsäsongen. De smakrika och goda trattkantarellerna med sina gyllengula fötter formligen växer som svampar...  Klicka på "läs mer" nedanför så får du mer bilder och text.

lingon-550px

Härliga hösten, med sina lingon. Nästan av en slump hittade jag en fläck med massor av lingon. Ingen bärplockare eller korg, men ryggsäcken och nävarna får duga i nödfall.

 

Bokmärke för ferna.seSkanna etiketten så får du vår webbadress direkt till din iPhone eller Android. Du kan spara länken som bokmärke, skicka som länk via SMS eller e-post.