IMG 0907

Nu är det Julmarknad. Som vanligt är det massvis med bra knallar, eller bara bra hantverkare. Här finns allt som ska finnas på en julmarknad. Kom hit och njut av vårt julfirande!

resolution tillstand kiosken 450px

Ibland blir jag extra glad, som när vår duktiga kommunarkivarie springer på detta dokument som finns i kommunens arkiv i Fagersta.

Klicka här eller på bilden så blir den lite större.

Kiosken öppnades tydligen 1940, men det är oklart om det är kiosken som ligger där den är nu. Det kanske är en kiosk som fanns inom Norsklägret, jag vet inte.

Tack världens bästa Jeanette Landolsi som har arkivsyn och tänker på alla.

På grund av för få anmälningar blir det inget höstpyssel i Vreten i år.

 

 

8-10 november är det dags igen...

sahlins 20190908 110304

Årets septemberutflykt gick till Borlänge och Sahlins strutsfarm. Gunnar och Kerstin Sahlin känner vi igen från julmarknaden här i Färna. Nu fick vi se, och åtminstone jag bli biten av en struts. Marnix som ibland jobbar på gården gav oss en personligt och trevlig guidning.

Bilder finns här!

ankare 450p

1982 var det den första körstämman i Skinnskatteberg. Polisen får en anmälan om drunkning i Långsvan. Efter en veckas resultatlös draggning fanns bara ett fynd. -Troligen ett ankare från pråmen Ferna märkt  "Ferna 03". Detta ankare har nu skänkts till Hembygdföreningen och kommer att finnas för allmänt beskådande. Pråmarna trafikerade Färna till Svansbo runt 1900-talet.