sahlins 20190908 110304

Årets septemberutflykt gick till Borlänge och Sahlins strutsfarm. Gunnar och Kerstin Sahlin känner vi igen från julmarknaden här i Färna. Nu fick vi se, och åtminstone jag bli biten av en struts. Marnix som ibland jobbar på gården gav oss en personligt och trevlig guidning.

Bilder finns här!

ankare 450p

1982 var det den första körstämman i Skinnskatteberg. Polisen får en anmälan om drunkning i Långsvan. Efter en veckas resultatlös draggning fanns bara ett fynd. -Troligen ett ankare från pråmen Ferna märkt  "Ferna 03". Detta ankare har nu skänkts till Hembygdföreningen och kommer att finnas för allmänt beskådande. Pråmarna trafikerade Färna till Svansbo runt 1900-talet.

midsommar2019 intro

 Rekordmånga besökare på vårt midsommarfirande

Bra väder och över 130 besökare. Tack alla besökare och funktionärer. Det var korv, fiskdamm, häst och dans.

» Några bilder

 

Valborg 2014

Bild från 2014 då det snöade...

På grund av det torra vädret har vi beslutat att inte tända någon majbrasa. Räddningstjänsten avråder från eldning. 

Om väderläget mot förmodan förändras kommer vi att tända brasan.

Men det blir kaffe, saft och bullar, samt ett härligt fyrverkeri!

/Styrelsen för Färna Hembygdsförening

bouleplan oversikt

Vi har en jättefin bouleplan i Färna, av en slump, när jag var dit och mätte med GPSen så blev det speldags. Då hamnade jag i Thorwalds team. Det är riktigt roligt, och jag som inte kan regler, fick hjälp. Jag fick kaffe också.

 » Från luften ser det ut såhär

korvar

Samling söndag 14:e April klockan 10 vid Hembygdsgården. Det är dags för årets städdag, vi krattar, röjer sly och städar inomhus. Grillen tänds och föreningen bjuder på Siljanskorv med extra mycket kött. Den som vill får givetvis ta med annat grillbart.