staddag-2015-i

Vilken städdag, hela vagnslidret har varit urplockat och vi har rensat och slängt. Hela loftboden är skinande ren. Gräset är klippt och löven borta. Nu är Hembygdsgården redo för sommaren. Stort tack till alla som och hjälpte till.

» Kyrkbänkar på Tradera! Lägg ett bud nu!

» Bilder från vårstädningen 2015

valborg-2015-intro

Valborgfirande igen! 19:30 samlades vi vid ängen och lyssnade på HedkörenHembygdsföreningen serverade kaffe, te och bulle. Vi var drygt 100 som njöt av fyrverkeriet.

» Bilder från 2015

boulebod-1

Nu har renoveringen av boden vid Boule- och hockeyplanen börjat. Lennart, Ingemar och Mikael står för hantverket. Intresset för Boule har ökat, och det är roligt att det blir en fräsch bod för redskapen. Vid regnskyddet kommer dessutom lite nya blomlådor så småningom. Vi hoppas att det ska bli en naturlig samlingsplats för alla.

Vi blev sju stycken som samlades vid bouleplanen och tog ett städvarv genom Färna. Från 50-skyltarna i norr till Dansbanan i söder. Det blev en hel del blandat skräp. Tack alla ni som kom!

dk-150414-450px

Christoffer, Pernilla och Benny från företaget DigitalKultur berättade om sin databaslösning för att lagra högupplösta bilder på ett säkert sätt. Mycket bra presentation som varvade fakta om systemet och spännande bilder. Vi var drygt 20 personer som samlats i Västerås. Det är troligt att jag återkommer i ämnet.

» Titta på bilder och läs om företaget

» Bilder från Västerås

IMG 0591-450x253

Sören och Leif var i Färna och monterade fågelholkar. I hästhagen monterades nya starholkar, de trivs att bygga i grupp så det blev flera holkar i dungen. Själv testade jag regnskyddet inför valborg, och bytte en av skyltarna vid Norska Lägret.

 » Några bilder